Zoeken naar meubels, nieuws etc

Inez Verhagen

Inez Verhagen

Mozaïek
Glas in lood

Inez Verhagen heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot mozaïek en glas in lood. Ze is gefascineerd door de patronen en kleuren die je kunt maken met gebroken glasscherven en de manier waarop zonlicht speelt met de verschillende soorten en kleuren glas.

 Na jarenlang het werk van anderen bewonderd te hebben, bedacht ze in 2007 om het zichzelf te leren. Ze leerde ze de basisprincipes van mozaïek maken in een heel korte cursus, en in de jaren erna las ze zo’n beetje elk boek over mozaïek dat ooit in druk verschenen is. Dat, plus het kijken van veel Youtube filmpjes, heel veel overleg met mozaïek kunstenaars over de hele wereld (lang leve social media), en duizenden uren oefenen, resulteerde in een specifieke kleurrijke mozaïek stijl op basis van voornamelijk glas, met kleine beetjes metaal, kristal, en parelmoer. Twee intensieve cursussen van Carole Choucair Oueijan en Dino Maccini brachten haar techniek naar een hoger niveau.

Inez maakt vooral abstracte kunst, vaak in één kleur, maar nog vaker in het hele regenboogpalet. Hoewel ze veel “kunst voor aan de muur” heeft gemaakt, is ze zelf er fan van heel praktische kunst; ofwel het mooier maken van alledaagse gebruiksvoorwerpen. Ze gebruikt vaak gerecyclede spullen van de kringloop en geeft ze met mozaïek een tweede leven. De laatste drie jaar maakt ze ook Tiffany glas in lood, voornamelijk geïnspireerd door de natuur.

Hoewel alles op een klein zolderkamertje in Klapwijk gemaakt wordt, vinden de mozaïeken van Inez nieuwe eigenaars over de hele wereld, van Amerika tot Australië, en af en toe zelfs in Nederland.   

Hieronder een kleine greep uit werk van Inez.
Meer over haar werk of direct contact met Inez via onderstaande links.